Spegel, spegel i trädgården

Spegel, spegel i trädgården

av Tomas Gustavsson

Kanske vill du markera en detalj i din trädgård lite extra. Eller rikta extra ljus mot ett mörkt hörn av din gröna oas. För min egen del var det helt enkelt känslan av att få placera något ovanligt i min lilla trädgård som gjorde att  jag förra sommaren satsade på en spegel att placera där. Det fanns faktiskt några stycken speglar att välja på via nätet men ursprungligen hade jag tänkt mig att använda en större uttjänt badrumsspegel som dock hann gå sönder och visade att den var inte lämplig att använda. Vassa kanter är ju inte bra eller trevligt för något levande i en trädgård.

Efter en del letande på nätet hittade jag den perfekta spegeln för min trädgård. Den kostade halvannan tusenlapp men trots sin snygga design hade den  inte något roligare namn än ”Spegel med lantlig design”. Storleken var 89 gånger 69 centimeter vilket gjorde den lättplacerad. Fördelen också att den uppgavs kunna vara ute året om vilket har visat sig sant trots en stundtals kall och ruskig vinter. 

Efter en del provande på olika platser, bland annat mot en förrådsvägg, ställde jag helt enkelt spegeln intill ett bambusnår och där har den ”växt in” och nu blir det spännande att se om jag låter den stå kvar där eller kommer att leta en ny illusion kommande sommar!

Provade några andra platser innan jag bestämde mig…
… och lät spegeln stå i en mycket grön omgivning.
Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *