Vårfåglarna är här!

Vårfåglarna är här!

Av Mats Anderson

Det var full aktivitet ibland träd och buskar. Nötväckan gjorde allt för att uppmärksammas och talgoxarna levde rövare i snåren. Högt uppe i det blå, ja mest grå kanske, trumpetade tranorna som seglade runt i cirklar för att locka till sig kompisar på sin resa norröver. Troligen för att slå sig ner ett par dagar vid Hornborgasjön.

Bofinken har också anlänt. Det är ingen blyg fågel. Han smattrar på rejält. Vi följde den lilla ån som brusade fram i ett ganska friskt tempo. Bävern hade fällt några rejäla träd, luften var frisk och doftade så där vårlikt som den kan göra innan våren riktigt anlänt. En fin tid. Och där, där i åkröken kom hon flygande, bara ett par decimeter över vattenytan, forsärlan… nu är det vår!

Ett tips, för dig som vill lära dig mer om våra fåglar. Skaffa appen ”Fågelguiden”, där har du en hel fågelbok i telefonen, inklusive läten. Jättebra!

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *